DACA PRODUSUL NU ESTE IN STARE DE FUNCTIONARE  ASA CUM S-A SPECIFICAT, SINGURUL SI  EXCLUSIVUL REMEDIU VA FI INLOCUIREA SAU REPARAREA. IN NICI UN CAZ SOCIETATEA NOASTRA  , SI DISTRIBUITORII   SAU DEALERII AUTORIZATI NU VOR FI SUPUSI PLATIII ORICAROR DAUNE CE DEPASESC PRETUL DE CUMPARARE AL PRODUSULUI.
                            TERMENUL DE RETURNARE AL PRODUSELOR ESTE DE 5 ZILE LUCRATOARE DE LA DATA INTARII IN POSESIE EXPEDITORUL  nu plateste costurile de transport pentru produsul returnat. Returul se va accepta doar daca este trimis prin COURIER ROMANIA cu verificare colet  insotit de bonul fiscal sau factura ( dupa caz ) eliberat de catre societatea noastra  (nu bonul eliberat de curier).Ridicarea produsului denota faptul ca sunteti de acord cu termenii si conditiile de returnare si conformitate . Tinand cont ca livrarile prin curierat se fac la solicitarea clientului nu raspundem de pagubele provocate in timpul transportului, si nici de plata transportului fie tur sau retur ,indifferent de motiv.
                             Prezentul document atesta ca produsul achizitionat este conform si verifcat  in conditiile respectarii regulilor de instalare, utilizare, manipulare si transport. Produsele vor fi returnate insotite de urmatoarele documente :
  •         copie factura fiscala;
  • certificat conformitate 
  • copie dupa certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a autovehicolului;
  •         dovada montarii pieselor intr-un service autorizat R.A.R. (deviz montaj) si
  •         documentele fiscale aferente;
  •         nota de constatare intocmita de persoana care a analizat cazul.
    Reclamatia va fi analizata in termen de 5 zile lucratoare de la data receptiei produselor. In cazul in care reclamatia a fost justificata produsele vor fi inlocuite in termen de 10 zile sau banii restituiti in termen de 30 de zile . In cazul in care reclamatia a fost nejustificata cheltuielile vor fi suportate de catre cumparator.
                 Situatiile in care se exclude sau se pierde posibilitatea returnarii:
                     -  situatii provocate de hazard, starea drumurilor si conducerea autovehicolului : impact cu corpuri dure si taieturi accidentale, frecari laterale sau centrale cu efecte de uzura si dezvoltare caldura, continuarea
                     -  rulajului cu diferite corpuri taioase;  o piesa s-a uzat sau deteriorat datorita suprasolicitarii , intretinerii    incorecte sau insuficiente a autovehicolului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandarilor producatorului autoturismului defectiuni in functionarea autovehicolului : abateri ale unghiurilor ansamblului de directie; functionarea defectuoasa a sistemului de franare, functionarea unor amortizoare defecte; indoirea axelor si functionarea defectuoasa a diferentialului, improvizatii ce nu respecta regulile de siguranta a circulatiei si de intretinere a autovehicolului;
                     -  autovehicolul a fost folosit in alte scopuri decat cel prevazut de constructor sau a fost exploatat in conditii necorespunzatoare (competitii sportive, raliuri, taximetrie etc.);
                    -   autovehicolul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura;
                    -   piesa prezinta urme de lovituri, zgarieturi, indoituri, rupturi, deformari;
                    -   defectiuni in functionarea autovehicolului; contact cu substante chimice si petroliere;
                    -   piesa s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate,
                    -   defecte sau modificate;
                    -   piesa a fost gresit aleasa sau a fost utilizata pentru alt scop decat cel indicat in catalogul producatorului;
                    -   piesa nu a fost identificata corect datorita prezentarii de catre cumparator a unor date eronate sau nu a fost comparata la montaj cu piesa de inlocuit;
                    -   piesa nu mai are semnele date vanzator , in toate cazurile piesele vor fin inseminate cu vopsea , pe partile cel mai putin vizibile   si pe parti    ce se pot demonta / inlocui .            
                    -   Ambalajul original deteriorat sau murdarit  (pentru produsele noi)
                    -   Piesele de caroserie taiate la comanda clientului nu se returneaza
                    -   Colectarea si manipularea pieselor si a uleiurilor la sfarsitul duratei de viata*
                    -   Acest simbol indica faptul ca acest produs nu trebuie aruncat impreuna cu reziduurile menajere.
                    -   Acesta trebuie sa fie returnat la un sistem de colectare autorizat local. Urmand aceasta procedura veti contribui la protectia mediului si la sanatatea oamenilor. Reciclarea materialelor va ajuta la conservarea resurselor naturale. valabil in statele membre UE si in toate tarile cu legislatie similara.

Pentru reclamatii sau retur va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail retur@xpiese.ro